Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dráma Törökbálinton: Már-már a döntőben éreztük magunkat, de végül a dobogó is elmaradt.

2010.02.28

A torna végeredménye
 1. Viadukt SE
 2.  Vác VLSE
 3.  Budakeszi

 4.

 Dunaharaszti MTK
 5.  Rendőr TE
 6.  KFC Komárno
 7.  Sze-Fi-SE
 8.  UFC Kecskemét
 9.  Törökbálint LASE

 

 

 

 

 

 

 

 A torna előtt úgy voltunk vele, hogy ez teljesen más lesz mint a többi, itt aztán tényleg lemérhetjük, hogy hol tartunk, és bevallom őszintén, kicsit féltettük is a srácokat, mert jónevü együttesek kaptak meghívást a tornára. Elég ha a KFC Komárno, a Vác VLSE, vagy mondjuk az UFC Kecskemét együttesét említjük a korábbi eredményeiket böngészve. A többiek - hozzánk hasonlóan - egy kicsit "sötét lovak", mert nem játszottunk még ellenük. Játszottunk viszont már a rendező Törökbálinttal a diósdi DMTK kupán egy parázs meccset, ahol ők az I. helyen végeztek, de ha ott mi nyerünk, mi lettünk volna az elsők. Most ők a másik csoportba kerültek a "sorsolásnak" köszönhetően, míg nekünk a "HALÁLCSOPORTBAN" kellett elérni a továbbjutást érő I.-II. helyek valamelyikét az előbb említett KFC Komárno, Vác VLSE, és az UFC Kecskemét együtteseket megelőzve.
Az első meccsen a Kecskemét együttese ellen kissé félénken léptünk fel, hamar vezetést szereztek a lilák, de a lelátón bíztunk a jobb folytatásban, mert volt éle a csapatnak, és küzdöttek a fiúk. Viszonylag gyorsan egyenlítettünk; egy hosszú labdát Gyuresz ért utol, és okosan lőtte ki a hosszú sarkot, és még mindig eufóriában voltunk , amikor Szabi húzta meg a jobb szélt, és ő meg Csikar szögből lőtte ki a hosszú alsó sarkot! Szépségdíjas gól volt ez is, az Apukák FC tagjai majdnem lebontották a lelátó emeleti korlátját. 2:1 Ezt behúztuk! A csoport másik meccsén pedig döntetlen. A tökéletes örömünkhöz már majdnem csak a sör hiányzott a büféből.
Kis pihenő után a végső győztesként és esélyesként is emlegetett KFC Komárno gárdája volt az ellenfél, akiknek nagyon fontos lett volna az első meccs döntetlenje után győzni. A Hégner - Kovacsik edzőpáros levehette a meccs előtt a vállakról a terhet, mert mindenki nagyon fegyelmezetten játszott, és küzdött. Mert igen, ez a torna a küzdelemről szólt, és a csapategység diadaláról! A Komárom elleni meccsen a gól hiányzott csak, de nekünk az sem annyira, mert az újabb döntetlennel 0:0, a Komárom került hátrányba a továbbjutási esélyeket illetően. Az utolsó csoportmeccsünk előtt még megnézhettük a Komárno - Kecskemét meccset, ahol azért szorítottunk, hogy a Kecskemét pontot szerezzen, mert ebben az esetben már a 4 között lehetünk. Az utolsó percig a KFC Komárno vezetett, tehát  úgy volt, hogy győznünk, vagy jó esetben "ixelni" kell majd a Vác ellen. Kecskemét városát vasárnap óta viszont azért nevezik Hírösnek, mert az utolsó percben lőtt góljával ( 1: 1 ) magával rántotta a mélybe az UFC Komárno csapatát is, amely a Dunaharaszti MTK továbbjutását eredményezte a szintén Duna parti egylettel szemben. Megtörtént az, amire senki sem számított: Kiesett a Kecskemét é a Komárom! Az utolsó csoportmeccsen bár kikaptunk a Váctól 2:0-ra, de a csapat immáron végérvényesen kinőtte a "sötét ló" kategóriát és lelkes, fegyelmezett játékával sokak elismerését nyerte el. Kezd kijönni a sok munka, amit a lelkes edzőpáros beletett a csapatba.
És akkor ezután jött a "feketeleves". A döntőért a Viadukt SE ellen szálltunk harcba, pihenő nélkül úgy, hogy a Biatorbágy a másik csoportban szerepelve már csaknem 2 órát is pihent az utolsó meccse óta. Óriási taktikai csata, test-test elleni harc folyt a pályán mindvégig. Ebben a "birkózásban" üde színfolt volt Dankó Krisztike szabadrúgás gólja, aminél rajzolni sem lehetett volna szebbet. Jellemző a mérkőzésre, hogy a második félidőben az ellenfél egy "majdnem olyan szép"  szabadrúgásgóllal tudott csak egyenlíteni, mert helyzetet egyik odalon sem tudtak kidolgozni a csapatok. 1:1, jöhettek a 7m-esek, amiben a Viadukt sajnos 3:2 arányban jobbnak bizonyult. 


Dráma a büntetőpárbajban: Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

A bronzért a Budakeszi ellen kicsit "nagy mellénnyel" mentünk ki, és újra kijött a fáradtság, ill az, hogy a "B" csoportban szereplők jóval pihentebben érkeztek a "rájátszásra", így sajnos a bronz is elúszott. 0:2!

Amit a tornából profitálhatunk, ill. következtetéseket levonhatunk, az az, hogy mostanra már tényleg elértünk valamit, mert "nagy csapatok " ellen is bizonyítottunk, és senki sem mehet ellenünk biztosra, van tartása a csapatnak, tudunk egymásért is küzdeni, hátrányból is felálltunk és - bár ez a torna számunkra főleg a küzdelmről szólt, - 3 szépségdíjas gólt lőttünk!

Bravó fiúk!, csak gratulálni tudunk, a tegnapi hirtelen elkeseredésünk után ma már tudunk örülni is ennek a sikernek!

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.