Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZTK Kupa - ezúttal lecsúsztunk a dobogóról... BESZÁMOLÓ

2010.02.21

Az elmúlt hetek javuló játékát és a statisztikákat figyelembe véve ( sorozatban: ötödik, negyedik, harmadik, majd legutóbb Dömsödön 2. hely!  ) kicsit optimistán azon viccelődtünk vasárnap reggel az SZTK Aréna felé tartva, hogy ezen a hétvégén az aranyéremért jövünk. Ismerve azonban az ellenfeleink játékerejét, realistán azért a tisztes helytállást és a minél jobb játékot tűzhettük ki célul a csapat elé, és azt hogy ez a résztvevő 6 csapatból -"a nagyokat magunk elé engedve" - talán a 3. helyhez elegendő lesz. Nehezítette a dolgunkat, hogy mi még egyszer sem játszottunk 4+1-es felállásban, de hát mindent el kell kezdeni valamikor.
Rögtön a házigazda SZTK csapatát kaptuk ellenfélnek a kupa nyitó meccsén, és bizony rájuk is ijeszthettünk, mert csapatunk remekül állta a sarat, és 0:0-nál mezőnyfölényben focizva helyzetekig is jutottunk, amiket azonban sajnos kihagytunk. Ez megbosszulta magát, mert végül az ellenfél frissebbnek bizonyult, és kihasználva a hazai pálya előnyét, és - "Krisztike hiányát" - begyötörtek a végén 2 gólt. 
SZTK - DMTK 2:0, fellélegezhettek tehát a házigazdák, de a 2 héttel ezelőtti zakó után igencsak megizzasztottuk őket. Bravó!

Kép

A 2. meccsünk a torna esélyesének kikiáltott Dunaújváros "A" csapata ellen volt. Az apukák nem nagyon bíztak semmi jóban, de a fiaink ránk cáfoltak, és újra remekül játszottak. Az utolsó 5 perc kezdődött, amikor 0.0 - ás állásnál ziccereket hibáztunk. És ahogy az ilyenkor lenni szokott....alapigazság, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat...
DMTK -  Dunaújváros 0:2 lett a végén 2 hiba után. Ez volt a legjobb meccsünk, a későbbi tornagyőztes ellen komoly esélyünk volt, ha jobban belegondolunk, és a torna nagy meglepetését okozhattuk volna! Nem is az eredmény miatt lett volna ez fontos, hanem bizonyára az önbizalmunknak is jót tett volna, ha nyerünk egy nagy csapat ellen, mert ha az önbizalom a helyén lenne, akkor lehet, hogy nem kapkodnánk el az összes helyzetünket úgy, ahogy ezt vasárnap tettük. Hihetetlen, hogy mik maradtak ki, ezen változtatni kell srácok! És ha még megtanulunk passzolni is, akkor lesz igazán jó csapatunk, bár a passzolás terén előre léptünk tavaly óta az kétségtelen. 2 meccs, két vereség...
Jött a papíron leggyengébb ellenfél, a BVSC, de sajnos nem tudtunk felpörögni, újra minden kimaradt. 
DMTK - BVSC 1:1   gól: Dékány Szabi. 

Úgy voltunk vele, hogy a következő, Csepel elleni meccsen ha nyerünk, akkor még lehet akár bronz is a vége. De nem így kezdtünk!  A szívbaj kerülgette a lelátón ülő Apukák FC tagjait, Kép mert most az ellenfél hagyta ki a helyzeteket, amíg mi csak nyomoztuk a labdát. De 8-10 perc elteltével úgy éreztük, hogy most fordult a kocka, mert amíg a Csepel támadott, mi szereztük meg a vezetést! Az utolsó perc utolsó másodperceiben azonban szabadrúgáshoz jutottak a csepeliek 10 méterre a kapunktól, és ez a mai napon nekünk nem ígért semmi jót.  Az utolsó szalmaszálba sajnos sikerült megkapaszkodni a Csepelnek, mert ezt a lehetőséget kíméletlenül kihasználva gólra váltották! 
DMTK - Csepel  1:1  gól: Szabó Zoli. 

Jött az utolsó meccs, a Dunaújváros "B" csapata ellen, ahol óriási izgalmak közepette megtanultunk végre nyerni. Kár, hogy nem hamarabb tanultuk meg a receptet!
DMTK - Dunaújváros "B" 1:0  gól: Dékány Szabi. 

Ez egy ilyen nap volt, de így sincsen szégyenkezni valónk. 
A tanulság viszont az, hogy a helyzeteket gólra kell váltani. A befejezéseket mindenképpen gyakorolni kell, ahogyan a támadásépítéseket is, mert elmondható, hogy a védelem már hetek óta megbízhatóan teljesít, az előre játék viszont még csiszolandó, kicsit dadog a labda néha, de azért alakul ez, mert összjátékban pl. sokat javultunk! Szép volt srácok! Csak így tovább!

A mai mérlegünk: 5 meccs:  1  2  2    3:6   5 pts

Ha a Csepel ellen nem kapunk gólt a vége előtt, akkor egy szép álmunk vált volna valóra, de az érem a szervezőknek köszönhetően ezen a hétvégén sem maradt el, mert mind a 6 résztvevő éremmel tért haza. A csapat legjobbja ma Hírmondó Sanyika volt, akit a Dömsödi kupa után újra a torna legjobb kapusának választottak, több bravúr mellett hetest is hárított. Köszönjük az SZTK-nak a szervezést, és a meghívást!

 Kép

 

 

 

 

 

 

 

Csapatfotó sajnos "nem készült", pontosabban most nem tesszük közzé,
mert nem mindenki szerepel rajta, és mi egy CSAPAT vagyunk!!!

A CSAPAT tagjai: 
Hírmondó Sándor, Berényi Tamás, Dankó Krisztián, Dékány Szabolcs, Híves Levente, Egyed Róbert, Ficsor Győző, Hujder Zsolt, Szabó Zoltán, Tóth György.

Gratulálunk még egyszer! 
Figyelem! Jövő héten talán még a mostaninál is nehezebb erőpróba vár rátok Törökbálinton! Hajrá!

/  Zoli fater /