Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét megmérettük magunk !

2011.02.13

Meg is nyerhettük volna ! Bár így utólag nem szép dolog okoskodni, de magunknak köszönhetjük, hogy nem lett fényesebb az az érem .Bár a délutáni időpont kedvezett nekünk, így kapusunk biztos kialudta magát - álmosan kezdtük a tornát. Első ellenfelünktől ( Budatétény ) küzdelmes mérkőzésen egy talált góllal kaptunk ki 1-0- ra. Ekkor a céltalan , vagdalkozó játék láttán komoly aggodalom fogta el a csapat két mesterét, tudunk- e egyáltalán gólt rúgni a szervezetten játszó ellenfeleinknek ? A második mérkőzésünkre egy átforgatott csapattal álltunk ki. László Dominik  (Villa) ultimátumot kapott : gólt kell szerezzen, vagy örökre kispad !
 Ezzel sikerült megijeszteni, mert egy kiugratás után hatalmas bombát ragasztott a ficakba védhetetlenül! Bár ez kevésnek bizonyult a Diósd ellen, de visszahozta a reményeink valamelyest ! Dmtk- Diósd 1-2 . Sajnos hiányzott az a kicsi, ami a mi oldalunkra billentette volna a mérleg nyelvét. A harmadik meccsünk a néhai RTK, ma Rákosmenti Football Akadémia csapata volt. Az első öt percnyi játék nem mutatott semmi jót számunkra, hiszen ellenfelünk jó fizikumú , szervezett csapat volt, aztán történt valami megfoghatatlan a csapattal : elkezdtünk játszani, passzolni, okosan passzolni.Robi a rá felpasszolt labdával kiugrasztotta Gyureszt, aki a védőjét 1-1 ben megfutotta, majd a keresztező másik védő mellet kegyetlen bombát ragasztott ellenfelünk hálójába! Játszott a Tika ! Gruttó magabiztosan védte a hálónkat, Dankó , Janesz szikla szilárd védelmet biztosított, Szabi, Kerekes Balázs nagyon sokat dolgozott, Krisz pontos zsugái gyors támadásokat eredményeztek. Egy szöglet után Gyuresz kapcsolt leggyorsabban, lecsapott a gazdátlan játékszerre, és laposan ballal gurított a hálóba 2-0 ! Eztán már valami eufória vette hatalmába a csapatot ! Egyed megint ugrasztott, Gyuresz futott , bevágta 3-0 ! Ismét ugrasztott, ismét futott, csel, bevágta 4-0! Klasszikus mester négyes ! Rég vártuk már , hogy a srácok ekkora focisulit rendezzenek . Ekkor a mesterek bátran cseréltek, játszott Mannheim, Hujder, Szegedi Bence pl. csatárt ! Kerekes Balázs egy bedobást követően gyönyörű mozdulattal rúgta a játékszert a kapus lábai közt a hálóba 5-0 ! Nem semmi ! A lefújás elötti pillanatokban sikerült az RFA- nak egy magas íveléssel bevenni Gruttó kapuját, aki eleddig tökéletesen lehúzva tartotta a rolót . 5-1.
 A mérkőzés után mindenki érezte ma valami csoda történt a fejekben, titkon bíztunk benne , hogy utolsó ellenfelünk, a házigazda SZTK válogatott csapatát, -mely a mai nap sajnos pihentette a tőlünk igazolt három játékosát - le fogjuk győzni ! A mérkőzés fegyelmezett , taktikus, defenzív játékkal kezdődött. Voltak helyzetek ide is, oda is, de éreztük, jobbak vagyunk, aztán Krisz felpassz Robertre, Robert ugrassza Gyureszt, csel, fut, bombagól ! 1-0 ide ! Elmondhatatlan nagy megkönnyebbülés : VEZETÜNK ! De nem szálltunk el, visszaálltunk, fegyelmezetten küzdöttünk. Aztán Gyuresz is visszaadott valamit : egy bedobást Robert fejére dobott, akinek most végre sikerült a játékszert ellenfelünk hálójába juttatni 2-0!
 Robrtnek, és Balázsnak több fejese is kaput talált, de a hálóőr eleddig résen volt. 2-0 a vége előtt már megnyugtató előny volt. Sikerült megőrizni ezt az eredményt DMTK - SZTK 2-0!!!!! Ezzel behúztuk a második három pontot. A körbeveréseknek köszönhetően a 6 pontelég lett volna a második helyre is, de sajnos az egymás elleni eredmény számított, nem a gólarány , így a Budatétény lett a második, míg a Diósd az első, SZTK a negyedik, az RFA pedig az ötödik. És a mai nap koronája : Gyuresz lett a gólkirály 5 góllal ! Ilyen még nem volt a csapat történelmében ! Gratulálunk a csapatnak !

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete Mikósi Kupa

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(Kerekes Balázs, 2011.02.14 19:43)

Amúgy a "fejes gólómat" lábbal rúgtam a kapus lába között, de mindegy .
legalább nyertünk...

grat

(Zoli fater, 2011.02.13 17:48)

Gratulálunk a DMTK csapatának, ezen a napon biztosan jobb volt a kétségkívül fáradt SZTK-nál ! Utólag azt mondom, hogy jobb, hogy a 3 haraszti fiú szombaton inkább pihent...
Ráfért a siker a DMTK csapatára!
Az SZTK-nak csak az első meccséhez lehet gratulálni, amikor is még "pihenten" 4:0-ra kivégezte a későbbi tornagyőztes Diósdot, sajnos, vagy "szerencsére" onnantól ólomlábakon játszottak a fiúk a múlt hét "kegyetlen" edzéseinek köszönhetően.
Grat Gyuresznek, a meternégyes önmagáért beszél!